Skip to content

Beneficiile relaxării

  • by

În era vitezei, uităm cât de importantă poate fi relaxarea pentru noi. Așadar, astăzi vă propun să vorbim despre beneficiile relaxării! 😌

Cum alegem să ne relaxăm?

Fie că este vorba de lectură sau o ieșire în oraș, uitatul la un film, descoperirea unui serial nou și captivant ori o plimbare prin parc, fiecare dintre noi are cel puţin câteva activităţi pe care le preferă, în detrimentul altora.
Pentru unele persoane, gătitul și curăţenia sunt activităţi care îi relaxează, pe când, poate pentru alte persoane, acestea sunt doar activităţi care sunt musai de îndeplinit, ce nu le oferă prea multe satisfacţii.
Orice persoană care a petrecut suficient timp cu sine știe deja ce îi face plăcere și ce nu;
tocmai de aceea, când vorbim despre relaxare, este important să luăm în calcul și faptul că nu tot timpul ceea ce ne oferă nouă un sentiment de confort și liniște va fi valabil și pentru persoana de lângă noi.

Cu toate că nu cred că duceţi lipsă de idei pentru activităţi ce v-ar relaxa, vă las totuși un link către un alt blog cu peste 80 de astfel de sugestii.

Indiferent însă de modalitatea aleasă, relaxarea este extrem de importantă și benefică
pentru bunăstarea pe termen lung.

Care sunt beneficiile relaxării?

De reţinut este că NU există un moment sau un loc specific pentru relaxare! Orice oră, orice zi și oriunde te-ai afla, poate fi un moment bun pentru a-ţi acorda puţin timp ţie, doar tu cu tine.
Uneori, chiar și câteva minute pot fi suficiente pentru deconectare și detensionare, mai ales în perioadele aglomerate și stresante, când presiunea se face clar resimţită.

Clipele de relaxare minimizează stresul, atât pe cel fizic, cât și pe cel mintal, deoarece ajută la starea de liniște și calm general.
Beneficiile vor fi, astfel, resimţite nu doar la nivelul corpului, ci și pe planul psihic și emoţional.
Atunci când suntem bine cu noi și împăcaţi cu ceea ce am reușit să facem într-o zi, poate nici oboseala de la sfârșitul zilei nu va mai părea la fel de rea și i-am putea face faţă mult mai ușor.

De asemenea, pachetul de 5 ședinţe individuale, „Consiliere + Tehnici de relaxare” îţi poate veni în ajutor!
Mai multe detalii, AICI.

Contactează-mă dacă dorești să discutăm mai multe sau să programăm o ședinţă – 0732866613!

Diana Ristoiu
Psiholog Psihoterapeut
(Online – București, sector 2, zona Obor-Lizeanu Ștefan cel Mare)

Social media: Facebook și Instagram.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *