Skip to content

Q & A

Întrebări frecvente & Răspunsuri

„Este sigur să stabilim ședințe fizic, la cabinet?”

Da! Purtăm mască chirurgicală (dacă nu aveți sau ați uitat-o, vă pot oferi eu una nouă), există două tipuri de dezinfectant care se folosesc imediat după intrarea în cabinet, iar cipici pentru încălțăminte există la discreție; de asemenea, respectăm distanța recomandată de minim 2 metri, iar ședințele se programează în așa fel încât să existe suficient timp pentru aerisirea și dezinfectarea întregului cabinet.
Așadar, nu aveți de ce să vă faceți griji!

„Cum se face plata pentru ședințele online?”

Tot online. Odată ce se stabilesc ziua, ora și tipul ședinței, vă voi timite IBAN-ul, iar transferul se va efectua. anterior ședinței.

„Cu cât timp înainte pot anula?”

Preferabil, cu cel puțin 24 de ore înainte.

„Ce se întâmplă dacă mă hotărăsc să optez pentru alt tip de ședință/pachet de ședințe după semnarea contractului?”

Nu este nicio problemă, este suficient dacă această dorință este anunțată în prealabil: la următoarea întâlnire se va semna un Act adițional, ce va fi atașat contractului inițial, iar clientul va beneficia imediat de modificare.

„Ce este contractul? De ce este necesar?”

Acest aspect este foarte important, deoarece contractul reprezintă temeiul legal pentru prestarea serviciilor de care vreți să beneficiați. În alte cuvinte, contractul este o măsură impusă de lege pentru orice prestare de servicii (în acest caz, servicii psihologice) și devine valid în momentul în care este semnat de ambele părți. De asemenea, facturile și chitanțele aferente ședințelor se pot emite, din punct de vedere legal, doar în baza contractului menționat anterior.
Mai multe despre necesitatea contractului în cadrul psihoterapeutic puteți citi AICI.

„Sunt minor și doresc ședințe de terapie”

Se pot programa ședințe cu persoane minore, însă doar cu acordul și acceptul părinților/tutorelui legal.
Chiar și în acest caz, când beneficiarul direct este minorul, este necesar ca pe contract să figureze datele și semnăturile părinților./tutorelui legal.

„Cât durează?”

Ședința individuală? Ședința de cuplu sau ședința pentru familie? Ori una dintre ședințele ce face parte din pachetele menționate la Servicii?
Dacă întrebarea nu se referă la oricare din serviciile menționate, atunci probabil vă referiți la cât durează procesul de consiliere/psihoterapie/dezvoltare personală, iar la această întrebare nu am cum să vă răspund, și motivul pentru care nu vă pot oferi un răspuns este pentru că nu am de unde să știu; nu pot ști de dinainte cât de implicați veți fi în acest proces, pentru ce situație sau problemă căutați soluții și rezolvări, sau care este istoricul dvs personal.
Nu uitați că fiecare persoană este diferită și că tot acest proces diferă de la persoană la persoană, chiar dacă, la prima vedere, poate părea că se confruntă cu același lucru.

„Vom discuta și despre trecut?”

Posibil. Cel mai probabil, DA, vom discuta și despre trecut.
Indiferent că situația ce v-a adus în punctul de a apela la ședințe de consiliere/psihoterapie/dezvoltare personală este în prezent, există șanse ca aceasta să aibă rădăcinile în trecut, iar în acest caz este nu doar necesar, ci și benefic să abordăm acest aspect.
Scopul terapiei este de a ajuta persoana să înțeleagă cum și de ce a ajuns în acest punct, să poată înțelege și rezolva condiția în care se află și să știe cum să procedeze, benefic pentru sine, în viitor.

„Este confidențial?”

Desigur! Tot ceea ce discutăm în conversația anterioară primei ședințe, în cadrul ședințelor sau în urma încheierii procesului terapeutic, rămâne confidențial.
Confidențialitatea există indiferent de mijlocul prin care au lor discuțiile – telefonic sau în scris, online sau la cabinet.
Despre singurele posibile excepții când se poate trece peste confidențialitate am scris AICI; dar chiar și atunci, clientul va fi informat în prealabil că acea informație nu va mai fi confidențială.

„[…] Nu știu, mă puteți ajuta?”

Poate chiar aș putea!
Dacă pot, vă asigur că o voi face cu drag. ☺️
Tot ce este necesar este să îmi spuneți despre ce este vorba, să fiți sinceri și să aveți încredere că se poate rezolva.

Sunt dedicată profesiei mele, iar în tot acest proces vom lucra împreună.
Vom lucra nu doar pentru viitorul pe care vi-l doriți,
ci pentru a vă atinge adevăratul potențial.

Diana Ristoiu – Psiholog Psihoterapeut

Pentru a face acum o programare instant – AICI.